Vackra rum inkluderar vackra ljusdesigner, ett viktigt inslag i inredning. Det finns tre saker att tänka på när du skapar en bra ljusdesignplan för ditt rum: funktion, humör och harmoni.

Ljus är en naturresurs vi får från solen. Vi behöver bra belysning i våra hem för att hjälpa oss i våra dagliga liv. Belysning kan vara naturlig, som inträffar på dagtid eller konstgjord, som skapas genom belysningsdesignplaner.

Naturligt ljus

Direkt ljus kommer från solen, medan indirekt kommer från hela paraplyet på himlen. Ljus kan vara starkt eller filtrerat beroende på solens orientering och tid på dagen. Det är viktigt att analysera det naturliga solljuset i varje rum när du skapar din inredningsplan och hur många fönster och hur stora.

Konstgjort ljus

När naturligt ljus inte är möjligt, till exempel på en grumlig dag, kväll eller natt, på grund av brist på fönster eller orientering av fönster som orsakar låg belysning, vill vi kompensera för det genom användning av olika konstgjorda ljuskällor i hela huset.

Fördelar med bra belysning

Bra belysning gör att vi inte bara kan se, men det ökar vår synlighet. Korrekt belysning hjälper oss att slutföra våra uppgifter effektivt.

Belysningsplan

En bra belysningsplan inkluderar att skapa funktion, humör och harmoni. Du börjar med att noggrant analysera ditt rum. Vad är rummets funktion? Var är arbetsområdena? Vilken stil och stämning vill du skapa? Arbetsområdena skulle behöva uppgiftsbelysning, som är mer direkt, vitare och ljusare.

Lämna ett svar